Noul an școlar este aproape, iar toaletele sunt tot în fundul curții

0
239

Noul an şcolar se apropie cu paşi repezi, dar școlile din România sunt tot mai nepregătite să-şi primească elevii. Pentru multe unități de învățământ, toaleta în interiorul clădirii rămâne doar un vis.

Statul roman pare să întoarcă din nou spatele elevilor. Noul an şcolar îi prinde pe mii de copii tot cu toaleta în fundul curţii, iar de igienă nici nu mai vine vorba. Autorităţile promit că vor face tot posibilul pentru a crea cele mai bune condiții.

”Aceeaşi situaţie este şi la noi cu Școala Gimnazială Aninoasa. Este şcoala din centrul localităţii. Are toaleta în spatele şcolii. Noi lucrăm la un proiect de peste 3 ani, ne chinuim să finalizăm procedura de licitaţie”, a spus primarul din Aninoasa, Petroi Ilie.

Copiii folosesc toaletele turceşti, însă apă curentă nu au, fiind folosite sticle. În cazul în care vor să se spele pe mâini, elevii o pot face, însă la ceva improvizat.

”Au amenajat dânşii de la şcoală un spălător înafara clădirii. Aceasta este situaţia, din păcate”, mai spune edilul.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj spun că vor mai face verificări până când elevii vor reveni în clase: ” În judeţul Gorj, au autorizaţie de la DSP în anul școlar 2020-2021, 484 de unităţi scolare. Inspectoratul o să demareze acţiuni de verificare în fiecare şcoală cu privire la începerea anului școlar. Toate unitătile vor fi verificate din toate punctele de vedere, cu autorizaţiile sanitare şi vom verifica dacă anul școlar poate începe în condiţii optime”, Nicolae Negrea, inspector școlar ISJ Gorj.

Şi autorizaţiile ISU lipsesc: ”Avizele ISU încă nu. Am trimis adresele către primărie. Este în responsabilitatea primăriei să asigure acest lucru”, spune directoare școlii din Aninoasa, Dolcescu Mădălina.

În judeţul Gorj sunt sute de şcoli care încă nu şi-au obţinut autorizatia ISU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here