O nouă șansă pentru Castelul Roșianu: “Se va schimba viaţa întregii comune!”

0
308

Vești bune pentru locuitorii comunei Turburea și nu numai! Abandonat de mai bine de un secol, Castelul Roșianu are o nouă șansa de a prinde viață. Anunțul vine din partea Mitropoliei Olteniei, cea care deține clădirea și întreg domeniul, iar banii pentru reabilitare vor veni de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Redresare și Reziliență. În urma lucrărilor, castelul va fi transformat în casa de oaspeți. Atât pentru castel, cât şi împrejurimi sunt necesari peste zece milioane de euro.

“Vrem să facem această legătură între un monument istoric care urmează să fie restaurat şi un complex care acum se naşte Să facem un arc peste timp între cele două monumente.

Castelul va fi transformat într-o casă de oaspeţi cu 20 de camere. Întreg complexul va mai avea o mânăstire, chilii, zeci de căsuţe din lemn, sală de sport, ateliere de pictură sau olărit”, a transmis Adrian Lupu, consilier eparhial pentru observatornews.ro

De asemenea, primarul comunei Turburea, Ion Bîrcă, spune că datorită restaurării castelului, întreaga viață a comunei se va schimba!

“Se va schimba viaţa întregii comune. N-aş arunca cu piatra în cei care au fost înaintea mea, dar n-au avut grijă de el şi nu apărea aşa. S-a şi furat mai tot”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here