O tânără din Negomir și-a deschis o afacere care vine în sprijinul comunității

0
2765

O afacere inedită pentru o comună din Gorj vine din partea unei tinere! Raluca Stamatescu, de 27 de ani, din localitatea Negomir, și-a înființat o firmă care să vină în sprijinul comunității. Sub denumirea de SC STAMSTRUCT DISTRIBUTION, societatea face referire la un depozit de materiale de construcție, iar în parteneriat cu primăria comunei Negomir, ajută persoanele defavorizate, cu handicap sau venituri mici.
Astfel, persoanele cu dizabilități beneficiază de transport gratuit, iar persoanele defavorizate sau cu nevoi speciale primesc discounturi la achiziționarea de materiale de construcții, sanitare, etc.
Mai mult decât atât, tânără se implică în activități comune și campanii de donație pentru persoanele defavorizate identificate de către Compartimentul de Asistență Socială, din comuna Negomir.
„Misiunea socială a prezentei propuneri de întreprindere o reprezintă regenerarea zonei locale, prin satisfacerea nevoilor membrilor comunității zonale – localitatea Negomir, jud. Gorj și implicit satele: Artanu; Bohorel; Condeiești; Nucetu; Orzu; Paltinu; Raci; Ursoaia și Valea Racilor, precum și zonele limitrofe: Fărcașești; Borăscu; Bolboși; Urdari; Mătăsari și Dragotești.
Grupul țintă al prezentei propuneri de întreprindere socială (STAR PROJECT SRL): membri ai comunităților locale și regionale, reprezentanți ai grupurilor vulnerabile, din următoarele categorii: persoane provenind din familii numeroase sau monoparentale; persoane fără educație sau pregătire profeșională; persoane care beneficiază de ajutor social, vârstnicii şi cei care au peste 50 de ani şi nu ating venitul minim garantat.
Tânăra spune și care sunt nevoile identificate:” Este vorba despre nevoia colectivă sau lipsa de acces la bunuri și servicii din domeniul aferent (material lemnos și materiale de constructii și echipamente sanitare și de încalzire), nevoia de locuri de muncă și creșterea gradului de inserție socială sau de integrare în muncă a unor lucrători cu dificultăți pe piața muncii”, a transmis Raluca Stamatescu, antreprenor la SC STAMSTRUCT DISTRIBUTION.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here