Pacienți din zona montană Rânca, transportați cu ambulanța fără semnale. “Secundele vor face diferența!”

0
350

Salvamontiștii gorjeni s-au confruntat cu peste 130 de cazuri de la începutul acestui sezon de iarnă. Printre ele au fost și cazuri grave în care pacienții au fost transportați de urgență la spital. Numai ieri, salvatorii montani s-au confruntat cu trei cazuri, din care, în două cazuri a fost necesar transportul la spital.

În ultimul caz, o persoană a fost grav accidentată în zona Montană Rânca. Aceasta prezenta un traumatism cranian major, dar și pierderea stării de conștientă mai multe minute. Deși situația se prezenta a fi una gravă, pacientul a fost transportat cu o ambulantă, însă fără folosirea mijloacelor de semnalizare acustice și vizuale.

“Pacientului i-a fost acordat primul ajutor medical,  a fost stabilizat și este transportat către spital cu o ambulanta Salvamont,  dar care, din pricina necorelarii legislației specifice, nu poate să foloseasca mijloacele de semnalizare acustice si vizuale din dotare si sa circule în regim prioritar pe drumurile publice în situații de urgenta , cum este acest caz, în care secundele vor face diferența…

Este al treilea caz pe ziua de astăzi al salvamontistilor gorjeni, doua cazuri fiind transportate la spital cu ambulanta , al 95-lea caz din acest an si al 131-lea caz de la începutul acestui sezon de iarna”, a transmis a transmis Salvamont România-Dispeceratul Național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here