Parcarea de la Spitalul Tudor Vladimirescu, motiv de scandal

0
357

Parcare din fața Spitalului Tudor Vladimirescu din Targu Jiu a devenit motiv de scandal. Viceprimarul din Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru amenință cu proteste  în fața Agenției de Protecție a Mediului Gorj, dar și a Prefecturii. Declarația vine după ce APM Gorj refuză să acorde avizul pentru construirea unei parcări subterane în fața Spitalului Tudor Vladimirescu. Motivul ar fi legat de faptul că este afectat Parcul ”Nicu D. Miloșescu” și sunt reduse spațiile verzi.

Directorul Agenției pentru Protecția Mediului Gorj, Nicolae Giorgi, se teme de faptul că lucrările s-ar putea tărăgăna mult, oferind exemplu Calea Eroilor: ” Eu trebuie să comentez din punct de vedere tehnic aceste aspecte. Se știe că acolo este un parc și afectarea spațiului verde și a vegetației, contravine legislației în vigoare. Acolo trebuie făcut un proiect prin care nu trebuie să apară afectarea spațiului verde și nici prejudicierea. Trebuie făcut cu respectarea legislației. Pe Calea Eroilor au început de peste 3 ani și nici acum nu s-a terminat. Să ții o zonă protejată atât de mult în lucrări, nu mi se pare o chestie firească”, a spus Nicolae Giorgi, la Radio Infinit.

Giorgi mai spune faptul că rolul parcului din fața spitalului Tudor Vladimirescu este acela de a asigura umbră, iar odată realizarea acelei parcări, nu se vor mai putea planta decât arbuști: ” Acolo vorbim și despre o vegetație arbustivă care poate să dispară. Prima variantă a proiectului a fost total necorespunzătoare. Prevedea ocuparea a jumătate din parc cu o parcare subterană. Se știe foarte clar că deasupra nu mai poți planta copaci de talie înaltă, ci doar arbuști de talie mică. Parcul are un rol de a asigura umbră, odihnă și așa mai departe. Trebuie analizat cu mai multă grijă. Noi ne raportăm la prevederi legale”, a mai spus Giorgi.

Prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, a fost somat de viceprimarul Bejinaru să se implice. De asemenea, viceprimarul a amenințat și cu proteste.

 

”Am avut o discuție cu domnul Giorgi vis a vis de acest aspect. Mi-a spus că nu poate să dea acest aviz. Mi-a promis că o să caute soluții. Cheia ar fi tot la primărie. Acest lucru nu se rezolvă cu amenințări. Am spus mereu că dialogul este soluția. Eu aș fi făcut o parcare între hotel Europa și Tribunal. Cred că era mult mai eficientă. Nu vreau să dau sfaturi nimănui. Faptul că viceprimarul vine și spune că scoate oamenii în stradă, dar care oameni? Cei din primărie sau pe cei care locuiesc în cartierul respectiv? Pentru ce scoate oamenii în stradă? Cred că trebuie să ne punem cu toții la masă și să găsim cea mai bună soluție”, a spus prefectul Iacobescu.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here