Pasajele subterane, soluția descongestionării traficului din Târgu-Jiu

0
606

Realizarea celor trei pasaje subterane la Târgu Jiu, rezolvarea problemei legate de traficul din oraș. Aceasta este una dintre cele mai bune variante, spune primarul Marcel Romanescu. Pasajele sunt cele de la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”, Magazinul Parâng și Piața Centrală.

Primarul mai declară faptul că odată cu realizarea celor trei pasaje, traficul din Târgu Jiu se va descongestiona. Primăria are în licitație abia acum, proiectul de modernizare a rețelei de transport în comun, care ar trebui să fie gata la finalul anului 2023.

”Din acel studiu realizat în 2014, a reieșit faptul că doar printr-un sistem de transport in comun ultra modern putem să scădem numărul mașinilor care ajung în zonele centrale. Din studiu reies două variante. Una este legată de asigurarea transportului în comun și extinderea acestuia. Nu se vorbește de realizarea unei alte rețele de transport. Vom mai face un alt studiu de trafic să vedem dacă se mai impun și alte modificări la vechiul studiu”, a spus Marcel Romanescu.

Investiția celor trei pasaje se ridică la suma de 18 milioane de euro, mai spune edilul: ” Tot din studiul realizat în 2014, reiese faptul că trebuie realizate acele pasaje pietonale. Sunt proiecte pentru care am obținut finanțare prin fonduri europene. Este vorba despre 18 milioane de euro. Odată ce am introdus pietonii prin pasaje subterane, traficul se poate decongestiona mult mai ușor. Nu vom mai avea semafoare”, a mai spus Romanescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here