Pasiune și multă imaginație! Decorațiuni inedite făcute de un gorjean

0
299

Pasiune pentru lemn, dar și imaginația de care dă dovadă, l-a făcut pe Gheorghe Curcanu din localitatea gorjeană Mușetești să devină cel mai apreciat pentru creațiile sale. Bărbatul, în vârstă de 44 de ani, a reușit să-i cucerească pe vecinii săi și nu numai, cu decorațiunile inedite pe care le face. De la ceasuri făcute din buturi de lemn până la ghivece de flori, toate sunt realizate cu multă pasiune, muncă și devotament.

”Ideea a venit după ce un vecin de-al meu lucrează în sculptură, iar fiul a fost coleg de clasă cu mine. Mi-a plăcut mult ce lucra dânsul. M-am dus la el și m-a învățat câte ceva cu lemnul. Așa am continuat eu. Azi faci ceva, mâine ceva”, a spus meșterul Gheorghe Curcanu.

Lemnele le ia de pe marginea râurilor sau uscături din pădure, iar apoi le transformă în ceva unic: ” Iau lemnele de pe pârâu și mă uit la el zicând că din ar putea ieși o măsuță sau orice altceva. Fac orice obiect. Mie îmi vine ideea pe moment”, mai spune gorjeanul.

 

Gheorghe este văzut cu ochi buni prin localitate, iar lucrările sale au ajuns la mulți dintre săteni și nu numai: ”El merge peste tot. Prin păduri, prin văi și găsește diferite bucăți de lemn, cum este acesta de mărăcine și confecționează obiecte deosebite pe care le donează la prieteni(…) Mi se par foarte frumoase și migăloase. În primul rând, trebuie să ai răbdare și să stai în praful acela, este greu”, au declarat câțiva vecini.

Gorjeanul a participat și la expoziții în România, evenimente la care a fost primit foarte frumos: ”Foarte frumos, mai ales că am fost gorjean. Au zis că a venit olteanul și s-au purtat foarte frumos. Au rămas și ei mirați de ceasuri făcute din rădăcini”, a mai declarat Curcanu.

Bărbatul vinde un ceas realizat dintr-o rădăcină de lemn cu aproximativ 150 de lei, cu mult sub prețul găsit pe piețe. Meșterul a mai declarat că, din păcate, o astfel de artă nu este apreciată așa cum trebuie în România, iar cei care o practică sunt tot mai rar întâlniți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here