PER Gorj: „Independența energetică este o prioritate pentru România!”

0
1356

Partidul Ecologist Roman considera că independența energetică este prioritatea numărul unu a României. Actualul context, în care toate țările Europei caută soluții de producere a energiei din surse interne care să le asigure independență din acest punct de vedere, face ca și România să își reconsidere poziția față de producătorii tradiționali de energie.

Țări precum Germania sau Italia au reluat producția de energie pe bază de cărbune, iar România trebuie să urmeze aceste exemple.

Nu degeaba statele UE revin la energia pe bază de cărbune. Este cea mai sigură energie pentru că nu depinde de niciun factor extern, precum situația meteo. Prin Complexul Energetic Oltenia, România are asigurată o cantitate impresionantă de energie pentru o perioadă de aproape 20 de ani. C.E. Oltenia poate acoperii până la 30% din necesarul de energie de la nivel național, așadar putem vorbi de un producător de energie care poate oferi stabilitate și siguranță sistemului național. Iarna 2015-2016 este cel mai bun exemplu pentru a convinge decidenții că CEO nu trebuie să dispară. Compania din Gorj a salvat o tară de la îngheț, când niciun alt producător nu putea livra din cauza vremii, iar asta spune tot.

PER Gorj consideră că pentru a fi menținut în piață, Complexul Oltenia are nevoie de o serie de măsuri URGENTE, precum:

-Renegocierea Planului de restructurare al Complexului Energetic Oltenia

-Urgentarea HG-urilor de scoatere din fondul forestier a terenurilor (inițiate si blocate) din cariere;

-Trecerea urgenta la descoperta fronturilor de lucru în cariere;

-Demarare HG-urilor de expropriere a terenurilor pe mai multe fronturi de lucru;

-Alocarea URGENTĂ de fonduri pentru recondiționarea utilajelor din cariere.

„Foarte important pentru a menține producătorii în sistem de mix energetic, este finalizarea lucrărilor de investiții de la hidrocentralele de pe râurile Jiu și Răstolița, realizate în proporție de peste 90%. PER Gorj consideră că paralel cu investițiile prioritare în producția de energie pe bazată pe cărbune, trebuie să accelereze procesul de activitate în domeniul energiei verde,care este o sursă de producție cu costuri foarte reduse și benefice pentru sănătate a planetei și a populației”, transmite liderul PER Gorj, Dan Miroiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here