Percheziții în Gorj la hoții de cărbune. Printre cei vizați se află și un polițist

0
185

Mascații au luat cu asalt, luni dimineața, hoții de cărbune din Gorj și Vâlcea. Au avut loc 33 de percheziții la domiciliile mai multor persoane, dar și la sediile unor societăți comerciale.

Potrivit Gazetei Vâlcene, de mai bine de un an, suspecții au exploatat o microcarieră clandestină, furând zi și noapte sute de tone de cărbune.

În rândul suspecților este, previzibil, și un polițist al IPJ Vâlcea; acesta deține o firmă de comercializare cărbune și material lemnos. Mai mult, usține presa locală, se vorbește și de implicarea unui avocat din București în aceste ilegalități.

“Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, delapidare, fals şi infracţiuni contra patrimoniului, în legătură cu activitatea de comercializare a cărbunelui, fapte săvârşite în perioada 2021 – 2022.

Activităţile vizează şi un agent de polilie care administrează în fapt o societate comercială al cărei obiect de activitate constă în comercializarea de cărbune şi material Iemnos.

În cursul zilei de astăzi, 28 noiembrie 2022, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează 33 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Vâlcea şi Gorj, din care 19 sunt la sediul unor instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea urmează a fi prezentate în vederea audierii mai multe persoane.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea lucrătorilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, IGPR — Direcţia Operaţiuni Speciale, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Vâlcea şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Fraţii Buzeşti Craiova. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here