Peste 900 de polițiști gorjeni, la datorie, în minivacanța de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României

0
324

Peste 900 de polițiști gorjeni vor fi prezenți la datorie, în perioada 27 Noiembrie-01 Decembrie, în minivacanța prilejuită de sărbătorirea Sfântului Andrei și Ziua Națională a României.
“Polițiștii vor acționa pentru respectarea legislației în vigoare, prevenirea evenimentelor cu caracter antisocial, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și pentru descurajarea şi combaterea infracţiunilor sau a altor fapte antisociale care pot aduce atingere ordinii publice, ordinii de drept, integrităţii persoanelor şi bunurilor acestora.

 

Spre deosebire de anii precedenţi, la nivel național şi inclusiv la nivelul judeţului Gorj, activităţile specifice şi manifestările tradiţionale preconizate pentru perioada sezonului rece, se vor desfăşura sub impactul măsurilor dispuse pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, fiind planificate acțiuni de prevenire și control, contextualizate noului val de infecții cu virusul SARS-CoV-2, potrivit cadrului normativ incident.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor fi prezenți pe drumurile publice pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente rutiere negative. În scopul reducerii riscului rutier, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi și aparatura de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Totodată, pentru prevenirea producerii unor incidente care pot afecta climatul de ordine și siguranță publică, polițiștii vor intensifica și activitățile de control privind importul, depozitarea, comercializarea și utilizarea articolelor pe bază de amestecuri pirotehnice precum și activitățile de verificare privind comercializarea și transportul materialului lemnos.

Recomandări preventive pentru liniştea şi siguranţa dumneavoastră:

 • Când plecați de acasă, închideţi şi asiguraţi toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon şi nu lăsaţi în casă obiecte de mare valoare sau bani, acestea fiind principalele „atracţii” pentru hoţi.
 • Păstrați cheia de la locuință  permanent asupra dumneavoastră, nu o ascundeți sub preș sau în alte locuri;
 • Nu ezitați să întrebați persoanele străine, pe care le întâlniți în bloc, pe cine caută.  Aceste întrebări îi descurajează pe posibilii infractori.
 • Nu lăsați în autoturism, la vedere, bunuri de valoare. Atenție: bagajele sau gențile păstrate în mașină, chiar dacă nu conțin valori, pot atrage hoții, întrucât aceștia nu știu ce se află în interior.
 • Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
 • Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
 • Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte sau ploaie abundentă!
 • Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;
 • Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;
 • Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!
 • Evitați zonele aglomerate, unde sunteți expuși la contact direct sau la o interacțiune cu un număr mare de persoane și limitați, pe cat posibil, orice contact direct cu alte persoane decât cele care fac parte din familia restrânsă.
 • Evitați atingerea suprafețelor care sunt atinse în mor frecvent și de alte persoane, precum balustrade, butoane de lift, clanțe sau mânere.
 • Respectați prevederile legale, cu privire la portul măștii de protecție individuală.

Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră!

 Apelul prin care ne găsiţi mereu la datorie este:

     112 – APEL DE URGENŢĂ!”, a transmis Inspectorarul de Poliție Județean Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here