Polițiștii gorjeni în acțiune: Sancțiuni de 34.800 lei și peste 70 de șoferi lăsați pietoni

0
139

Polițiștii gorjeni au aplicat, în perioada 4-6 Martie, peste 430 de sancțiuni în valoare de 34.800 lei pentru abateri la regimul rutier. În cadrul acțiunilor, au fost vizați atât șoferii, cât și bicicliștii sau pietonii.
“Din totalul de 436  de sancțiuni, 240 au fost aplicate pentru depășirea regimului legal de viteză, fiind cea mai comuna contravenție comisă de conducătorii auto pentru această perioadă.

 

Totodată, și indisciplina pietonilor, bicicliștilor și căruțașilor a fost sancționată de polițiști, fiind aplicate peste 39 de sancțiuni contravenționale pentru abaterile comise.

 

În cadrul acțiunilor, polițiștii au  reținut 72 de permise auto, cele mai multe pentru depășirea regimului legal de viteză (67).

 

Pentru neregulile constatate, polițiștii au retras și 12 de certificate de înmatriculare.

 

De precizat este faptul că, principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, produse pe raza judeţului Gorj sunt: viteza neadaptată la condiţiile de drum, indisciplina pietonală, abateri comise de bicicliști, conducerea sub influența băuturilor alcoolice, dar și neacordarea priorității de trecere pentru pietoni.  

 

Aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră.    

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here