Popescu: ”Ne pregătim pentru a depune cel puțin 3 proiecte!”

0
240

Președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu, spune că își dorește să obțină fonduri prin PNRR, tocmai pentru a reabilita termic spitalul de la Dobrița și Spitalul 700. De asemenea, este nevoie și de reabilitarea sediului central al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj.

Cosmin Popescu mai declară faptul că începând cu data de 1 aprilie, se deschid și axele de finanțare, urmând a fi depuse 3 proiecte: ”Data de 1 aprilie 2022, ar fi data limită prin care s-ar deschide axele de finanțare. Este nevoie de bani pentru reabilitarea și renovarea termo-energetică pentru clădirile care aparțin în proprietate. Noi deja ne pregătim pentru a depune cel puțin 3 proiecte. Mai exact, este vorba despre reabilitarea termică a Spitalului Dobrița. Deja se lucrează la documentația de a aviza lucrările de intervenție. De asemenea, mai este și Spitalul 700 și sediul central al DGASPC. Cred că va fi o limitare maximă a valorilor, undeva la câteva zeci de milioane de euro pentru fiecare județ, iar zilele viitoare o să știm exact alocarea pe fiecare județ”, a spus Cosmin Popescu.

Popescu spune că în luna decembrie a acestui an ar putea fi semnate deja primele contracte de execuție: ”Dacă vor menține același ritm, apreciem că în luna decembrie am putea avea deja primele contracte de proiectare și execuție. Vrem ca în anul 2023, să începem deja lucrările. Sperăm să avem și ofertanți care să vină cu oferte serioase din punct de vedere tehnic și economic”, a mai declarat șeful CJ Gorj.

În prezent, o problemă majoră este legată de costul tot mai mare al materialelor de construcții: ”Avem o formulă de calcul. Am prevăzut și în buget sume suplimentare, tocmai pentru ca lucrările să continue. Fie că vorbim despre drumuri sau alte lucrări, o să avem banii necesari. Trebuie să ne încadrăm în maxim 50% din valoarea contractului”, a mai declarat Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here