Povestea de viață a unor tineri cu handicap. Cum s-au cunoscut

0
1066

Doi tineri din Târgu Jiu demonstrează că viața trebuie trăită indiferent de situație. Deși au fost diagnosticați cu handicap de tip locomotor, tinerii nu s-au lăsat bătuți și au încercat să ducă o viață normală și să se integreze în societate.

Este vorba despre Nicoleta și Petrișor, un exemplu pentru toți românii. Cei doi tineri au probleme locomotorii și se deplasează destul de greu, cu ajutorul unor cârje. Chiar dacă viața nu a fost tocmai blândă cu ei, cei doi luptă pentru a sprijini persoanele cu dizabilități.

Petrișor și Nicoleta s-au cunoscut prima dată în mediul online. S-au plăcut, s-au văzut și s-au căsătorit. Cei doi ne-au povestit povestea lor de viață, una uimitoare.

”Noi suntem diagnosticați cu Tetrapareză Spastică , în cazul meu, iar soțul meu are Parapareză Spastică. Diferența nu este mare între ele. Povestea a fost pe sistemul ne-am văzut, ne-am plăcut și ce rămâne de făcut pe viitor. Avem patru ani de căsătorie.  Ne-am cunoscut pe un  site pentru cei cu dizabilități. Am vorbit o lună pe internet, apoi am stabilit să ne vedem. I-am trimis o cerere de prietenie la început, am avut norocul să mi-o accepte. Ne-am văzut pentru prima dată la București”, au spus tinerii.

Nicoleta povestește și care a fost cea mai mare provocare a lor: ” Cred că cea mai mare promovare a noastră, chiar dacă suntem persoane cu dizabilități, a fost aceea ca după un an de zile să reușim să ne luăm singuri viața în mâini. Ne-am hotărât amândoi să plecăm și să ne întâlnim într-un cadru frumos, în Capitală. Am stat o perioadă să vedem dacă ne înțelegem. Nu  a fost ușor să ne desprindem de părinți și de familii, dar ne-am descurcat cu toate problemele noastre”, a spus Nicoleta.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here