Ca masa de Paşte să fie aşa cum trebuie, bucătarii lucrează neîncetat pentru ca turiştii să fie serviţi cu preparate alese. De pe masă nu va lipsi drobul, vedeta sărbătorilor Pascale.
”Avem aici compoziţia. Avem ficat de oaie, organe care vin fierte şi amestecate prin maşină, după care vin amestecate cu grăsime, piper, sare, verdeaţă, pătrunjel, ceapă verde şi usturoi. După ce în punem în tavă, mergem cu el la cuptor și îl punem la o temperatură de 160 de grade pe coacere. Îl lăsăm circa 50 de minute şi este gata”, a spus Cristina, bucătar.
Proprietarii de cabane din zona Polovragi spun că se pregătesc intens, însă sunt cam dezamăgiţi de faptul că numărul turiştilor este mult mai mic faţă de alţi ani: ”În prima zi de Paşte o să organizăm o masă festivă, cu muzică şi voie bună. Gradul de ocupare este mai mic faţă de cum ne aşteptam, anul acesta comparativ cu anii trecuţi. Cred că lumea est reticentă”, a spus Ana Caralicea, proprietarul unei pensiuni din Polovragi.
Turiştii sunt atraşi de aerul curat, dar şi de bucatele tradiţionale olteneşti: ”Am venit pentru sărbătorile Pascale într-o zonă minunată, la munte, cu aer curat, produse tradiţionale, tot de ceea ce avem nevoie”, a spus o turistă.