Președintele de la CJ, deghizat ca pacient: ”Nimeni nu m-a luat în seamă. Ori se schimbă comportamentul, ori pleacă acasă!”

0
1561

Președintele Consiliului Județean din Hunedoara a luat o inițiativă inedită. Revoltat fiind pentru faptul că tot mai mulți pacienți se plâng că nu sunt tratați așa cum trebuie la Unitatea de Primiri Urgențe din Deva, Laurențiu Nistor s-a dus și s-a așezat la coadă ca un om de rând. Mare i-a fost mirarea că nu a fost băgat în seamă timp de aproape o oră, deși numărul pacienților de la UPU nu era unul mare. La final, a spus cine este și le-a transmis cadrelor medicale și conducerii spitalului un mesaj tranșant: Ori își schimbă comportamentul, ori pleacă acasă!

 

Laurențiu Nistor a spus că, în ultimele luni, a primit numeroase sesizări în legătură cu modul în care sunt primiți și tratați pacienții care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Deva. Cea mai recentă, sâmbătă seară.

“În ultimele luni, am primit numeroase sesizări în legătură cu modul în care sunt primiți și tratați pacienții care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Deva. Cea mai recentă, sâmbătă seară. Tocmai terminasem munca de acasă, în grădină, când am fost informat că un pacient în vârstă aștepta de mai bine de o oră și jumătate ca cineva să se ocupe de el. A fost momentul în care am decis să merg personal la UPU, să constat personal ce și cum se întâmplă acolo. Nu mi-am schimbat hainele, am pornit imediat spre spital. Era ora 21.30”, a povestit președintele CJ Hunedoara.

Din păcate, ajuns la UPU, iar majoritatea sesizărilor s-au confirmat. „Pacientul” Nistor a primit același tratament: ” Am stat 45 de minute în care, deși le-am spus asistentelor că mă simt foarte rău și nu pot merge să-mi fac singur fișa de internare, nimeni nu m-a luat în seamă”, a mai scris președintele CJ Hunedoara.

A urmat o ședință cu șefii spitalului și un mesaj tranșant.

“Această abordare trebuie să înceteze! Nu este posibil ca pacienții care ajung la „Urgență” să fie tratați în acest fel. Mesajul meu pentru personalul UPU este clar: ori își schimbă comportamentul, ori pleacă acasă”, a fost mesajul lui Nistor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here