Președintele PER, scrisoare către premierul României: ”Este important să sprijinim investitorii!”

0
552
Președintele Partidului Ecologist Român a făcut o scrisoare deschisă către premierul României, fiind expuse mai multe probleme. Dănuț Pop își dorește în primul rând ca oamenii de afaceri și investitorii să fie sprijiniți în contextul economic actual. De asemenea, președintele PER spune că este important să fie creată forța de muncă necesară creșeterii economiei.  
”Având în vedere ultimele pozitionări pe teme economice ale guvernului, Partidul Ecologist Român vă aduce la cunostință o serie de problematici pe care angajatorii le identifică in legătură cu serviciul public prestat de Inspectoratul General pentru Imigrări pentru eliberarea avizelor de muncă și a permiselor de ședere în scop de muncă eliberate străinilor. Solicitările noastre sunt de natură să sprijine oamenii de afaceri si investitorii români și să aducă forța de muncă necesară creșterii economice pe care ne-o dorim cu totii. Inspectoratul General pentru Imigrări, ca instituție publică, întârzie în mod voit, soluționarea cererilor de solicitare a avizelor de muncă pentru cetățenii străini. Durata de procesare a cererilor la Direcția pentru Imigrări a Municipiului București și Serviciul pentru Imigrări Ilfov a ajuns la 4-5 luni de la depunerea on-line pe aplicația PORTAL IGI(…) Este necesar să fie luate măsuri pentru respectarea cadrului legal de primire a cererilor, inclusiv prin aplicația Portal , si soluționarea lor in termenul prevăzut de lege de 30 până la 45 de zile în cazul avizelor de muncă eliberate angajatorilor.
-Luarea măsurilor necesare pentru realizarea unui spațiu de lucru cu publicul la nivelul municipiului București și Ilfov pentru cetățenii străini, civilizat, modern, primitor, adecvat activităților publice. Se poate lua exemplul lucrului cu publicul de la DRPCIV sau structurii de pasapoarte.
-Luarea măsurilor necesare pentru redimensionarea personalului care lucrează cu publicul în sensul măririi numărului acestuia in echilibru cu volumul de muncă anticipat
(ne referim la numărul de străini acceptați la muncă în România în acest an -100.000) pentru soluționarea cererilor în termenul prevăzut de lege.
Vă rugam sa rezolvati de urgență problemele sesizate de noi şi solicităm asigurarea unui serviciu public decent la Inspectoratul General pentru Imigrari”, se arată în documentul trimis către priemierul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here