Prețurile tot mai mari la carburant, revolta șoferilor: ” Statul are datoria să intervină!”

0
624
Creșterea alarmantă a prețului la carburant a creat multe discuții și nemulțumiri în spațiul public. Șoferii au ajuns la limita răbdării, iar unii dintre ei au făcut chiar și proteste în benzinării. Mulți trag un semnal de alarmă și spun că prețul la benzină și motorină ar trebui să scadă. 
Unul dintre cei care cere acest lucru este vicepreședintele TSD Târgu Gorj, Laurențiu Manolache. Tânărul este de părere că nu este normal ca un șofer să-și dea 30% din salariu pentru a alimenta autoturismul lunar, ținând cont de faptul că mulți muncesc pe salariul minim pe economie.
”În ultimele zile am văzut foarte mulți români nemulțumiți de prețul alarmant al combustibililor. Este normal ca dumnealor să își arate nemulțumirea, deoarece plătesc pentru un plin circa 33% dintr-un salariu minim net pe economie. De amintit este și faptul că, venitul salarial minim net este de 1.524 de lei, la un câștig minim brut de 2.550 de lei.
Prețul carburanților a ajuns la prețuri record în ultime zile, spre surprinderea tuturor conducătorilor auto care au ajuns să plătească și peste 500 de lei pentru a face plinul unui rezervor. Cred că o masură importantă ar fi aceea a înjumătățirii accizei la carburanți, care ar avea un efect benefic asupra inflației fiindcă a doua mare problemă după scumpire este inflația. Românii vor face față din ce în ce mai puțin acestor valuri de scumpiri.
Sper ca în al doisprezecelea ceas, să se mai poată face ceva pentru a nu se compromite totul”, spune Laurențiu.
Laurențiu mai declară faptul că statul român trebuie să intervină imediat: ”Statul are datoria să intervină acolo unde prețurile sunt stabilite speculativ.
Pe lângă toate aceste scumpiri ale carburanților trebuie să se intervină și în sectorul alimentar ori farmaceutic”, a mai spus acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here