Primarul unei comune din Gorj, în proces cu ANAF. Cere daune uriașe

0
240

Primăria Aninoasa a avut parte de mai mulți ani de un blocaj financiar, tocmai pentru faptul că nu putea să accese fonduri europene. Motivul este legat de o datorie pe care au constatat-o cei de la ANAF. Mai exact, prejudiciul era de 2 milioane de lei, privind modernizarea unui drum comunal.

Astfel, din anul 2016, primăria s-a judecat cu cei de la ANAF pentru a le demonstra că sancțiunea acordată este una nelegală. Vestea bună a venit de la Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde Primăria Aninoasa a avut câștig de cauză. Acum primarul vrea să se facă dreptate și a redeschis un nou dosar în instanță prin care își dorește daune, iar prejudiciile create în toți acești ani să fie recuperate.

”Am făcut zilele trecute repunerea pe rol a unui dosar deschis la Tribunalul Gorj. Am cerut daune și să fie reparate toate prejudiciile care au fost rezultate în urma acelei inspecții care s-a dovedit a fi nelegală. Am solicitat peste 30 de miliarde de lei (n.r vechi). De asemenea, și o sumă care se referă la un proiect care viza reabilitarea primăriei. Să ajungem să semnăm acea finanțare, era nevoie de un certificat de atestare fiscală. Atunci s-a constatat faptul că Aninoasa are datorii mari. Am solicitat ANAF-ului să ne radieze acele datorii, iar mai apoi vom accesa fonduri europene”, a spus Ilie Petroi, primarul din Aninoasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here