Romanescu: „Încă 20 de milioane de euro vin la Târgu Jiu!”

0
258

Edilul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat că s-a reușit obținerea unei finanțări de 20 milioane de euro pentru construirea a două blocuri de locuințe pentru tineri și reabilitatrea unor clădiri publice, prin Planul Național de Redresare și Reziliență. 

„Încă 20 de milioane de euro vin la Târgu Jiu, prin PNRR. Sunt bani care merg către construirea a două blocuri de locuințe pentru tineri, dar și pentru reabilitarea unor clădiri publice, iar aici am pus, din nou, pe primul loc unitățile de învățământ! Vorbim de reabilitare termică și eficiență energetică.

Vreau să mulțumesc celor implicați în elaborarea proiectelor, adică angajaților de la Investiții, de la Juridic, de la Licitații, Programe Europene, domnului secretar Grigore Jianu, dar și consilierilor locali care au lăsat deoparte orice dispută politică și au urmărit interesul cetățenilor! Mulțumesc tuturor celor implicați din primărie pentru că s-a lucrat enorm, într-un interval extrem de scurt, elaborându-se o serie de proiecte foarte importante pentru municipiu.

Fondurile extrabugetare sunt cheia dezvoltării oricărei localități! Am atras la Târgu Jiu, în ultimii ani, peste 60 de milioane de euro din fonduri europene, adică întreaga sumă ce putea fi accesată de municipiul nostru în exercițiul bugetar precedent, la care se adaugă alte sume importante de la bugetul de stat, iar acum cele 20 de milioane. Am găsit înțelegere și la domnul Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean, cu care am colaborat îndeaproape în această perioadă, în așa fel încât să putem depune, fiecare, proiectele care ne interesau, fără a crea disensiuni între instituții. Fonduri importante sunt direcționate și către spitalele din Târgu Jiu, pentru reabilitare și modernizare.

În perioada următoare vom prezenta, în amănunt, fiecare proiect pentru care primim finanțare, în așa fel încât să existe transparență și să se înțeleagă pentru ce anume sunt cheltuiți acești bani”, a transmis Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here