România, dată în judecată de Pfizer. Ne cer să cumpărăm vaccinurile anti COVID comandate în pandemie

0
230

România a fost dată în judecată de compania Pfizer, cea care produce vaccinuri anti-COVID Aceștia ne cer în instanță să cumpărăm 28 de milioane de doze de ser pe care le-am comandat în pandemie. În caz contrar, conform contractului semnat de cei care au fost în fruntea Guvernului în timpul pandemiei, trebuie să plătim măcar pentru jumătate din cantitate, respectiv 550 de milioane de Euro.

Subiectul vaccinurilor a revenit în atenţia publică la final de 2023 când Direcţia Naţională Anticorupţie decidea punerea sub urmărire penală a doi miniştri ai Sănătăţii şi premierul din perioada în care s-au făcut achiziţii. Tot la final de an, în depozitele companiei naţionale Unifarm intra şi ultima tranşă de vaccin comandată de ţara noastră, anunța antena3cnn.ro.

Conform ultimei raportări a Institutului Naţional de Sănătate Publică privind vaccinarea Covid, în luna noiembrie a anului trecut nu a fost făcută nici o vaccinare cu acest ser.

Când DNA a decis să-i cerceteze penal pe fostul premier Florin Cîţu şi pe foştii miniştri ai Sănătăţii Ioana Mihăilă şi Vlad Voiculescu, responsabilitățile au început să se arunce în toate părţile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here