Rovinari: Secții din Spitalul „Sfântul Ștefan”, dotate cu aparatură medicală de ultimă generație

0
298

Mai multe secții din cadrul Spitalului „Sfântul Ștefan” din orașul gorjean Rovinari au fost dotate cu aparatură medicală de ultimă generație.

Investiția pentru modernizarea infrastructurii spitalului și dotarea cu echipamente performante, care să răspundă nevoilor pacienților, dar și să contribuie la reducerea consumului de energie, a fost realizată de Primaria Rovinari în cadrul #Programului Operațional Regional 2014-2020.

Proiectul a avut o valoare totală de aproximativ 9,4 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 9,2 milioane de lei.

În total, au fost achiziționate 32 de #echipamentemedicale moderne, pentru echiparea secțiilor de Oftalmologie și Medicină Internă, precum și a Laboratorului de Radiologie și Imagistică.

„Spitalul Orășenesc <Sfântul Ștefan> oferă servicii medicale de specialitate atât populației din Rovinari, cât și locuitorilor din cele cinci comune arondate. Până să implementăm acest proiect cu bani europeni, ambulatoriul de specialitate era slab organizat, dotările erau minime, învechite. Având în vedere faptul că resursele financiare ale spitalului erau insuficiente pentru schimbări majore, iar numărul internărilor creștea de la an la an, dotarea din surse financiare nerambursabile a ambulatoriului a fost ca o gură de oxigen pentru cadrele medicale și pentru pacienți”, a declarat domnul Robert Dorin Filip, primarul orașului Rovinari.

➡️ Mai multe detalii, în comunicatul de presă: https://www.adroltenia.ro/dotari-performante-la-spitalul-orasenesc-din-rovinari-cu-bani-europeni/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here