S-a deschis Transalpina!

0
234

Cea mai înaltă șosea din România, Transalpina a fost deschisă circulației începând de miercuri, 16 iunie 2021. Vestea este una extrem de bună, mai ales pentru turiștii nerăbdători care râvneau la o drumeție de neuitat.

Drumarii au decis ca tronsonul de drum între Rânca și Obârșia Lotrului să fie deschis cu două săptămâni mai devreme, iar ca acest lucru să aibă loc, angajații SDN au muncit la foc continuu pentru a deszăpezii drumul.

”Am stabilit că drumul este în siguranță, se poate circula de astăzi. Este și o limită de 30Km/h. Am mai stabilit ce lucrări trebuie să fie efectuate ca traficul să se desfășoare în siguranță. Nu sunt probleme, au fost efectuate lucrările necesare la partea de circulație, parapeții s-au montat și ei. Rămân restricțiile în timpul nopții”, a spus Florin Dascălul, directorul CNAIR.

Turiștii au fost cei mai încântați, afirmând că vor ajunge mai des pe Transalpina pentru a se bucura de peisajul inedit: ”Chiar mă bucur. Este și vremea frumoasă, dar și puțină zăpadă pe margine. Mă bucur de tot ce este aici. O să venim mai des, normal. Avem ce vedea, este frumos(…)Este foarte frumos aici. Sunt încântați. Este un obiectiv turistic de mare valoare pentru țară și pentru Gorj”, au spus câțiva turiști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here