Salvamontiștii gorjeni caută trupul unei femei înecate în râul Olt

0
24
Salvatorii acvatici din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj intervin , la solicitarea Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, pentru căutarea trupului unei femei înecate într-unul dintre barajele de pe Râul Olt.
”Salvamontiștii folosesc cel mai performant echipament de acest gen din lume, în tara existând doar doua astfel de echipamente , ambele la structuri Salvamont.
 Nu intotdeauna echipele de salvare pot fi anuntate in timp util, mai ales cand vorbim de puterea apelor, insa si in aceste situatii deja tragice putem sa venim in sprijinul familiilor indurerate pentru linistea acesteia.
După cele două echipamente achizitionate de serviciile Salvamont din Gorj si Harghita, o noua serie de sonare digitale bazate pe Inteligenta Artificiala pentru detectarea persoanelor aflate sub apa, cele mai performante la nivel mondial, vor intra, în perioada următoare, în dotarea structurilor Salvamont din tara noastră . Astfel, din acest an , la nivel national vor exista cinci centre de căutare acvatica si subacvatica Salvamont.
Aceste centru nu își vor limita activitatea la căutarea victimelor doar în apele de munte ci vor răspunde solicitărilor primite de pe întreg teritoriul țării.
in cursul anului trecut, in primele 6 luni de la achizitie, salvamontistii, folosind acest echipament de detecție foarte performant , unic la noi în țară, bazat pe inteligenta artificiala au reusit sa localizeze trupurile a trei persoane înecate, după ce acestea au fost căutate fără rezultat cu scafandri.
Detectorul și alte echipamente de salvare acvatica de ultima generație, drone subacvatice, drone aero cu capacitate de transport și lansare de echipamente medicale și de salvare, lansatoare de coarda au fost prezentate , în premiera nationala, anul trecut în cadrul exercitiului Aquares 2023 organizat de catre @Consiliul Judetean Gorj, Vodafone Romania și Salvamont România pe lacul Sâmbotin din judetul Gorj”, informează Salvamont.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here