Scandalul facturilor uriașe la energie. Ministrul Justiției cere procurorului general investigarea posibilelor înșelăciuni

0
146
Foto: Profimedia Images

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, i-a transmis, joi, procurorului general Gabriela Scutea, să ia măsuri pentru a combate orice eventuală infracţiune legată de facturile umflate la energie.
„În calitate de ministru al Justiției, am transmis procurorului general Gabriela Scutea, astăzi 13 ianuarie 2022, o adresă prin care, în temeiul art.132 alin.(1) din Constituție și art.69 alin.(3) teza II din Legea nr.304/2004, am îndrumat Ministerul Public să ia măsurile necesare potrivit competenței legale pentru a descoperi, preveni și combate eficient orice tip de activitate infracțională ce ar putea fi desfășurată în contextul crizei energiei și a fenomenului asociat de majorare a facturilor la energie, cum ar fi înșelăciunea, abuzul în serviciu, concurența neloială, grup infracțional organizat care pot afecta drepturile cetățenilor a căror apărare reprezintă o datorie constituțională a Ministerului Public.
Acest demers se adaugă îndrumărilor nr. 99940/28.11.2019 și nr. 45318/10.06.2020 către Ministerul Public, prin care Ministrul Justiției a cerut combaterea eficientă a fenomenelor de crima organizată, traficul de persoane, de droguri, infracţiunile cu violenţă, infracţiunile la regimul silvic”, transmite Cătălin Predoiu pe pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here