Scrisoare către politicienii gorjeni: “Sunteți atât de mici și jalnici în goana voastră după o imagine falsă!”

0
206

Deputatul USR Gorj, Radu Miruță a publicat o scrisoare deschisă către politicienii gorjeni. Acesta acuză conducerea partidelor PSD și PNL că s-a împotrivit adoptării legii 197 privind reducerea vârstei de pensionare pentru mineri și energeticieni . Mai mult decât atât, deputatul spune despre politicieni că tratează salariații CEO ca pe niște “obiecte”, iar legea 197 deși a fost adoptata și promulgata de seful statutului, nu a fost aplicată integral din cauza “jocurilor murdare”.

“Voi, marii politicieni ai Gorjului sunteti atat de mici si jalnici in goana voastra dupa o imagine falsa.

Tineti in agonie 4000 de gorjeni si familiile lor de atata timp doar pentru a incerca sa va puneti si voi tardiv semnatura pe un colt al legii 197. Inventand pretexte legislative ca sa va laudati ca va pasa de mineri si energeticieni.

Zeci de ani ati folosit acesti oameni din minerit si energie ca pe niste obiecte…pentru voi erau doar numere in tabele, coordonate pe cariere, care cate voturi inseamna. Nu suflete cu aceleasi probleme acasa, in namoale la munca, bolnavi prin spitale.

Zeci de ani ati creat mecanisme prin care orice decizie avea ambreiaj politic – de la clase de munca date fara vreun merit, doar cu afinitate politica, la numire de sefi care habar nu aveau de activitate si nu erau respectati de muncitorii adevarati, pana la directori pe acelasi model. Va lega doar un lant al slabiciunilor, care intorcea bani in unele buzunare ale voastre.

In cele mai multe cazuri erau numiti si promovati doar cei care erau zale in lantul vostru, care stiau sa taca atunci cand sub ochii lor se fura motorina, care acceptau sa faca receptii pe lucrari care nu exista, care acceptau sa puna conditii ilegale in caietele de licitatii cu dedicatie pentru cine trebuie, care stiau sa ii biciuiasca pe oamenii cinstiti care nu acceptau sa se supuna.

Voi, acesti “mari” politicieni gorjeni, de la PSD si de la PNL, v-ati luptat prin rotatie cine sa conduca C.E.O. Nu v-ati luptat absolut niciodata pentru problemele reale ale oamenilor care munceau cu adevarat acolo. NICIUNUL, NICIODATA! Doar ati mimat interes atunci cand presiunea publica a crescut, dar ati actionat adesea in sens opus. Ati dus acest complex in prapastie si unii si altii.

PLX 75, legea 197 este noul exemplu manual de cinism politic din partea voastra. Atat liderii PSD cat mai ales liderii PNL Gorj v-ati impotrivit cu toata fiinta voastra adoptarii acestei legi care scoate minerii si energeticienii din captivitatea voastra politica, probabil de teama ca ramaneati fara numere in tabele si unii fara bani in afacerile cu mineritul.

V-ati impotrivit, ati venit cu tot felul de motive cum ca nu se poate, argumente demontate unul cate unul de respectabilii oameni care luptau in Piata Prefecturii si de diverse institutii. Ati invocat tot soiul de pretexte false, ca nu e constitutionala, ca se inchide CEO, ca trebuie platite contributii sociale.

Cand n-ati mai avut “argumente” unii ati inceput sa ii jigniti public pe cei care isi cautau dreptatea facandu-i analfabeti functionali si in multe alte feluri greu de reprodus aici.

V-am solicitat public sa contribuiți si voi la aceasta lege, dar ați refuzat. Intr-un final, dupa discutii esuate in Gorj, dupa ce in comisii v-ati opus, in ultima saptamana. dupa discutii de sus in jos, PSD a acceptat sa adauge 3 cuvinte in amendamentul USR si sa sustina legea la votul final, iar PNL, vazand ca legea va trece, a votat-o si el.

Invidia voastra nu s-a oprit, ati aratat cum politica voastra  e o hidra cu multe capete. La ordin, casele de pensii s-au executat si in obsesia de a nu-l supara pe El Matador-ul politic, initial chiar au refuzat primirea dosarelor de pensii, lucru inadmisibil si ilegal. Apoi, prin alt cap al aceleiasi hidre ati decis ca CEO sa nu scrie in adeverinte notiunea de “lege 197”, in anumite cazuri obligandu-va instanta.

Legea 197 a fost adoptata si promulgata de seful statutului, insa neaplicata integral din cauza jocurilor voastre murdare. A fost pentru prima data in istorie cand acestor oameni li s-au recunoscut conditiile speciale de munca, in conformitate cu realitatea. Indiferent de grupa, toti din respectivele activitati sunt acum incadrati in conditii speciale incepand cu luna septembrie 2021 (si cei care nu aveau grupa 1 sau 2 inainte de 2001).

Fiindca nu voi (PSD+PNL) ati determinat adoptarea acestei legi 197 si nu aveati paternitatea acestei probleme rezolvată, v-ați sfatuit si ați decis sa blocati politic o parte din beneficiile legii 197, ați depus un alt proiect de lege care de fapt pune virgula virgulei din legea 197… Ati tinut 4000 mii de oameni in agonie multe luni de zile, doar din interesul vostru politic.

Voi “marii” mici politicieni gorjeni care v-ați impotrivit legii 197, acum inghititi toate motivele penibile invocate aiurea atunci.

Degeaba va dati mari acum! Minerii si energeticienii sunt intelepti, au bun simt si au vazut penibilul in care i-ati tarat si cat de mici sunteti in realitate!

Ce faceti voi acum de fapt?

Ati respins partial adoptarea legii 197 din cauză de USR, pe niste argumente prin care acum fundamentati PLX 7, al PSD, care este de fapt tot legea 197, potential cu mai multe probleme (perioada 2001-2021 ramane acum sub semnul intrebarii, iar cei care nu au avut grupa 1 sau 2 inainte de 2001 nu mai beneficiaza pentru acea perioada).

Pentru ce ati tinut oamenii acestia agonizand de aproape 200 de zile, de cand legea 197 le da drepturi? Si ca disputa politica sa fie clarificata: ce spuneati voi ca nu se poate, deja pentru 105 persoane, in dosare individuale, 11 judecatori diferiti au spus ca se poate, au dat drepturile oamenilor pe legea 197, pe care o considera buna si au obligat casele de pensii din tara sa reemita decizia de pensionare cu aplicarea legii 197/2021.

Degeaba va straduiti sa va urcati propagandistic acum pe aceasta problema, oamenii au vazut cum v-ati pozitionat, cum v-ati impotrivit, cum ati acuzat atunci ceva ce acum spuneti ca este bine.

Ati vrut un singur lucru: sa puneti si stampila PSD si o buza a ce a mai ramas din PNL pe aceasta problema rezolvata deja, iar pentru asta mii de oameni au agonizat, pentru bataia voastra de joc, aplicata acestor oameni in mod cinic!

S-au prins de ticalosia voastra! Nu mai accepta sa fie bataia voastra de joc!”, a scris deputatul USR Gorj, Radu Miruță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here