Se reabilitează Castelul Roșianu. Primar: Vom fi comună turistică

0
421

Vești îmbucurătoare pentru cetățenii comunei Turburea. Edilul localității, Ion Bîrcă anunță că vor începe lucrările pentru reabilitarea Castelului Roșianu, dar și pentru construirea unei mănăstiri. Mai mult decât atât, cu ajutorul Mitropoliei Olteniei, se va construi și o fabrică de lumânări.

”S-a discutat despre acest lucru. S-a pus în discuție și construirea unei mănăstiri, iar castelul va fi reabilitat. Castelul va fi reabilitat cu bani de la CNI prin Mitropolia Olteniei. Erau discuții că vor lua bani și de la PNRR, de către autoritățile județene. Mitropolia Olteniei face lucruri mari. Oamenii aceștia vor să facă și o fabrică de lumânări, acolo unde vor crea și locuri de muncă”, a spus Ion Bârcă, la Radio Infinit

Procesul de reabilitate  la noua mănăstire de la Turburea va începe în primăvară, iar edilul Bârcă vrea să includă localitatea în circuitul turistic:

”Construirea mănăstirii este inițiativa Mitropolitului Olteniei. Lucrările ar urma să înceapă în această primăvară. Nu știu cât va dura. Este o atracție turistică și este altceva pentru Turburea. Realizarea castelului va avea o atracție nespus de mare. Vor veni mulți turiști. Cosmin Popescu este și dânsul alături de noi”, a mai spus edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here