Sperăm să vedem tot mai mulți tineri care să devină adevărate exemple pentru alții. Laurențiu Manolache este unul dintre ei, un băiat educat și implicat, dar și cu idei de perspectivă bine puse la punct, vizând lucruri realizate în echipă. Încă din școala primară a fost implicat de către învățători în diverse manifestări cultural-educative, sportive, pe care le-a trecut cu brio.
Laurențiu a urmat și a finalizat cursurile Facultății de Marketing și Afaceri Economice Internaționale din București și totodată, urmând cursurile Facultatii de Inginerie din cadrul Universității ”Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Fiind originar din Gorj, comuna Urdari, comunitatea de aici îl cunoaște ca fiind un băiat serios, muncitor și cu cei șapte ani de acasă.
”Toți suntem oameni și trebuie să ne respectăm, indiferent de statut. Tinerii trebuie implicați în tot felul de activități educative, culturale, sportive. Profesorii trebuie doar să-i stimuleze puțin, să le inducă acea dorință de reușită, chiar și cu o vorbă bună” , spune Laurențiu Manolache.
Tânărul mai semnalează o altă problemă destul de importantă, făcând referire la cele 2 cariere închise, aflându-se în conservare, dar și încercarea deschiderii măcar a uneia dintre ele, respectiv carierele din Urdari și din Peșteana-Sud, care au fost conservate cu ceva timp în urmă.
”Cariera Urdari are cel mai bun cărbune din bazinul Oltenia, un cărbune caloric foarte bun. Comuna Urdari depinde foarte mult de acest gigant al energiei, iar dacă nu se va face nimic în privința aceasta, toată lumea va avea de suferit, în special cetățenii de pe raza comunelor miniere. Nu trebuie să uităm că cea de-a treia carieră, Peșteana-Nord, la finele anului 2023 își va închide porțile. De aceea, trag un semnal de alarmă pe această cale tuturor celor care conduc aceste comune, să dea dovadă de responsabilitate, să nu mai aștepte să se compromită totul. Tinerii, copii dumnealor, trebuie să lucreze aici, acasă. Această comună trebuie să supraviețuiască”, a mai spus Laurențiu.