Sindicalist CEO: „Prima de Paște este mai mică. Oamenii sunt supărați!”

0
336

Primele pentru Paște, cele pe care le primesc minerii și energeticienii sunt din ce în ce mai discutate în spațiul public. De exemplu, unul dintre sindicaliștii  CE Oltenia spune faptul că salariații au primit mai puțini bani față de anul trecut. 

 

Sărbătorile Pascale au venit pentru salariații Complexului Energetic Oltenia cu prime, bani care nu i-ar fi satisfăcut pe deplin. De exemplu, președintele Sindicatului Solidaritatea 2013 de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica, spune că oamenii ar fi primit cu 200 de lei mai puțin față de anul trecut, adică 1300 de lei. În noul Contract Colectiv de Muncă, primele anuale sunt de circa 2000 de lei pentru fiecare salariat, însă aici se aplică și impozitarea.  

 

”Toți angajații Complexului Energetic Oltenia sunt nemulțumiți de negocierile care au avut loc. Acea primă de Paște este mai mică cu 200 de lei față de anul trecut. Practic, din 2000 de lei, oamenii vor lua 1.300 de lei. Nu au negociat așa cum trebuie la Contractul Colectiv de Muncă. Au negociat 11 salarii, în loc de 16. Oamenii stau în anumite sindicate și spun că le este frică de liderii lor. Parcă i-ar împușca la zid”, a spus Nicu Bunoaica, la Radio Infinit.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here