Site-ul Poliției Locale, spart de un puști cu 4 clase. A postat manele și filme pentru adulți

0
348

Un băiat care a terminat doar patru clase este hackerul care a reușit să spargă singur, de cel puțin două ori, site-ul Poliției Locale Ploiești.Ulterior, minorul a înlocuit informațiile oficiale cu o serie de anunțuri obscene, dar și clipuri cu manele sau filme pentru adulți.

Copilul este acelaşi care a spart inclusiv site-ul Consiliului Județean Cluj, doar că în acest caz a cerut răscumpărare pentru ca informațiile confidențiale și întreaga bază de date, ca „să nu ajungă public pe internet”.

Adolescentul din Sibiu, Lucian, locuieşte în Franța, a fost dat de gol de unul dintre partenerii săi cu care plănuise să atace și alte site-uri ale unor instituții de stat unde ar fi identificat vulnerabilități.

Lucian L. se recomanda în spațiul virtual Meowless, iar împreună cu alte două persoane administrează mai multe grupuri de Facebook „Romania Hackers”, dar și Romania’s Cyber Army, grup care se regăsește și pe aplicația Discord.

Polițiștii BCCO din Ploiești au stabilit că ambele site-uri, cel din Ploiești și cel din Cluj, au fost sparte de aceeași persoană, un băiat minor la data săvârșirii faptelor, cu patru clase, născut la Sibiu, dar cu domiciliul actual în Franța.

Dosarul minorului este pe rolul Tribunalului Prahova din septembrie 2022, instanță care a și dispus începerea judecății pe fondul cauzei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here