Studiu despre coronavirus: ”Aproape toate reinfecțiile au fost ușoare, probabil datorită memoriei imune”

0
212

Potrivit unui studiu publicat în The New England Journal of Medicine, riscul de a dezvolta o formă severă a fost cu 88% mai mic pentru persoanele aflate la a doua infecție.
Cercetătorii din Qatar au comparat 1.304 de persoane cu o a doua infecție SARS-Cov-2 cu 6520 de persoane infectate cu virusul pentru prima dată.
Spitalizările la pacienții reinfectați sunt semnificativ mai mici în comparație cu pacienții infectați pentru prima dată.
”Aproape toate reinfecțiile au fost ușoare, probabil datorită memoriei imune”, a spus dr. Laith Jamal Abu-Raddad de la Weil Cornell.
Riscul de îmbolnăvire severă la persoanele care fuseseră infectate înainte a fost de doar aproximativ 1% din riscul asociat cu infecțiile inițiale, au estimat cercetătorii. Nu este clar cât de mult ar dura protecția imună împotriva reinfectării severe, au observat cercetătorii.
Dacă va dura mult timp, speculează ei, ar putea însemna că pe măsură ce coronavirusul devine endemic, infecțiile ar putea deveni ”mai benigne”, transmite Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here