Sume importante de bani pentru modernizarea școlilor din Târgu Jiu

0
95

Continuă investițiile în unitățile de învățământ din municipiul Târgu. Sume importante de bani vor ajunge la mai multe instituții, însă cea mai mare sumă va fi distribuită către Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, pentru achiziționarea de echipamente și mobilier.

De asemenea, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu va primi 50 de mii de lei pentru organizarea Olimpiadei Naționale de Limbi Clasice: greaca veche și latină, dar și a Olimpiadei Naționale de Limbi Romanice: spaniolă, italiană, portugheză.

Liceul cu Program Sportiv va primi 100 de mii de lei pentru activități sportive ce vor fi desfășurate în acest an.

Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, din municipiu, va primi bani pentru dotări cu echipamente și mobilier. Peste 70 de mii de lei vor veni de la Ministerul Dezvoltării, iar municipalitatea va contribui cu 90 de mii de lei. Vor fi achiziționate, printre altele, calculatoare, videoproiectoare, scanner, imprimante, laptopuri sau aparat de aer condiționat. Va fi echipament și pentru atelierul școlar: invertor de sudură, polizor, mașină de înșurubat, truse tubulare, chei, mașini de găurit, măști pentru sudură și altele.

Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” va încasa bani de la primărie să cumpere mobilier școlar. În total, 10 mii de lei.

Investitiile vor continua și la Palatul Copiilor din Târgu Jiu. Va primi 72 de mii de lei să achiziționeze echipamente audio.

“Continuăm investițiile în învățământ. Sunt investiții în viitorul municipiului Târgu Jiu, pentru că aceste sume sunt folosite pentru educația copiilor noștri. Fiecare unitate de învățământ a primit în acești ani sumele de care a avut nevoie pentru modernizare și dotare. Nicio școală nu trebuie să mai solicite bani de la părinți.

Am pornit de la creșe, cum este, de exemplu, cea din Debarcader, una dintre cele mai moderne din zona Olteniei. Am continuat cu investițiile în grădinițe, cum este cea construită în zona Hidrocentralei, sau cea din strada Griviței care a fost recent modernizată, ori cele construite din fonduri europene din Mioriței și Olari.

Unitățile de învățământ gimnazial și liceal nu au fost ocolite și au beneficiat de sume importante pentru reabilitare, modernizare și dotare. Și investițiile continuă. Alocam bani de la bugetul local, dar am atras importante sume de bani de la bugetul de stat și mai ales fonduri europene.

Fiecare cetățean poate observa și aprecia aceste investiții”, a transmis Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here