Supermarket din Gorj, sancționat cu 12 mii de lei

0
369

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare Gorj au acordat amenzi usturătoare și asta după ce au descoperit mai multe nereguli la unități alimentare de pe raza județului. 

 În urma controalelor efectuate, angajații DSV Gorj au aplicat mai multe sancțiuni, valoarea acestora fiind de peste 38.000 de lei. Cea mai mare amendă a fost aplicată unui supermarket.

” Am aplicat o amendă de 12.000 lei la un supermarket, pentru neinformarea DSV Gorj cu privire la retragerea și/sau rechemarea unui produs contaminat”, transmite instituția de control.

De asemenea, sancțiuni în valoare de 10.000 de lei au mai fost aplicate la o brutărie, dar și unui magazin alimentar: ” Am mai acordat o amendă de 10.000 lei la o brutărie, pentru neîntreținerea spațiilor de producție și de depozitare a produselor de panificație (pereți și plafon cu infiltrații, condens, urme de fum; chiuvete fără facilități igienice pentru spălarea și uscarea mâinilor). Totodată, o altă amendă de 10.000 lei am mai aplicat-o unui magazin alimentar, pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare”, se mai arată în comunicarea DSV Gorj.

Sume mai mici au mai fost aplicate și altor magazine alimentare, farmacii veterinare, dar și unor persoane fizice.

 

Controalele au avut loc  în localitățile: Aninoasa, Baia de Fier, Bâlteni, Bumbești-Jiu, Bumbești-Pițic, Câlnic, Căpreni, Dănești, Drăguțești, Ionești, Mătăsari, Motru, Novaci, Padeș, Peștișani, Prigoria, Roșia de Amaradia, Runcu, Schela, Stejari, Stoina, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu, Telești, Tismana și Turcinești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here