Tânăr din Gorj, mort de Covid. Familia a refuzat internarea

0
706

Un tânăr de doar 29 de ani din județul Gorj s-a stins din viață în urma infecției cu noul Coronavirus. Gorjeanul a ajuns pe patul de spital într-o stare destul de critică, fiind conectat la oxigen. Familia a decis să-l externeze, iar ulterior băiatul a decedat. 

Bărbatul avea mai multe comorbidități și nu era vaccinat.

La începutul acestei săptămâni, la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, la ATI II din clădirea Tudor Vladimirescu, a fost adus cu ambulanța un bărbat de 29 de ani din municipiu, care avea test antigen pozitiv la Covid 19. A fost preluat de un medic ATI, iar după investigații, inclusiv CT, pacientul a fost dus pe secție. Pacientul avea saturația scăzută – 60% și afectare pulmonară de 80%. A fost conectat la două surse de oxigen și după 30 de minute aproximativ, saturația de oxigen crescuse, potrivit medicului de gardă. Medicul de gardă a anunțat telefonic familia despre starea pacientului, care era gravă.

”Din păcate, familia a cerut ca acesta să fie externat. Atât medicul de gardă, cât și conducerea SJU Târgu Jiu au discutat cu familia tânărului în încercarea de a îi convinge să îl lase in spital. Li s-au explicat aparținătorilor că există inclusiv riscul ca pacientul să decedeze dacă este luat acasă, dar aceștia nu și-au schimbat opinia. Astfel, după 4 ore petrecute în secția ATI II, la cererea expresă a familiei, pacientul a fost externat. Aparținătorii au semnat o declarație pe propria răspundere și au dus tânărul, care suferea și de epilepsie, acasă”, transmite SJU Târgu Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here