Tânăr din Gorj, susținut de mineri și energeticieni

0
4173

Laurențiu Manolache, tânărul care se află de ceva vreme în prim-planul tuturor, cel care este mai tot timpul în preajma oamenilor, este susținut de mineri și energeticieni. Respectul, solidaritatea, unitatea și onestia sunt doar câteva lucruri pe care minerii le apreciază la acest tânar și în care își pun mari speranțe.

”Ortacii din România, cei care muncesc și care sunt adevărații producători de valori sunt victimele disprețului și sărăciei. Salariile lor au rămas la limita supraviețuirii iar asa ceva este de neconceput. Salariile mici, lipsa echipamentelor de lucru, stresul sau sănătatea dumnealor, sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă acești oameni. Nu putem să îi lăsam fără protecție socială sau fără soluții pentru viitor! Minerii luptă pentru noi, și cu toate aceste lucruri sunt disprețuiți și subapreciați. Ei nu au pretenții deosebite, exagerate, doar reflectă asupra condițiilor grele de viață, de muncă și a salariilor foarte mici. Salariul unui muncitor rămâne însă la limita supraviețuirii”, a spus Laurențiu.

Tânărul aduce în discuție și condițiile în care minerii și energeticienii își desfășoară activitatea: ”Condițiile de muncă sunt de multe ori o primejdie pentru viață. Mediul în care se lucrează este unul care le macină sănătatea. Lipsa de investiții, lipsa lucrărilor de întreținere a instalațiilor și echipamentelor, au făcut ca acest sector să funcționeze din ce în ce mai greu. Pentru a supraviețui acest sector energetic național şi familiile dumnealor, este nevoie de o actualizare a salariilor lor. Minerii au dovedit tot timpul că munca este singura creatoare de valori și că viaţa noastră depinde de ceea ce se produce în țară”, a mai declarat acesta.

O alta problema sesizată de tânărul L. Manolache, se referă și la renunțarea consumului pe bază de carbune și înlocuirea acestuia cu energie regenerabilă:” România nu poate renunţa la consumul de cărbune pentru că nu are altă alternativă energetică, nu are înlocuitor! Nu putem renunța atât de ușor la cărbune, chiar dacă trebuie modernizat acest sector energetic. Se doreşte energie verde, dar trebuie să spunem şi consecinţele acesteia, care are un preţ destul de ridicat al energiei. Probabil, asta se dorește, distrugerea sectorului energetic românesc și condamnarea Romaniei la subdezvoltare, iar a romanilor la sărăcie și emigrare. Gândiți-vă însă, ce va însemna pentru România să-și compromită acest sector care produce peste 20% din energia țării. Lupta minerilor este o luptă justă, o luptă a clasei muncitoare, o luptă pentru o Românie independentă energetic și economic. Minerii merită mai mult”, a mai spus Laurențiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here