Târgu-Jiu: Ce amendă riscă cei care nu își curăță terenurile de ambrozie

0
171

Poliția Locală Târgu Jiu informează proprietarii de terenuri infestate cu buruiana ambrozia că au obligația legală de a lua toate măsurile necesare pentru distrugerea acesteia, în scopul prevenirii consecințelor negative pe care le are asupra sănătăţii populaţiei.

Începând cu luna iunie 2021, Primăria Municipiului Târgu Jiu, prin S.C. Edilitara Public S.A., a început campania de eradicare a ambroziei de pe terenurile aparținând domeniului public și privat al Municipiului Târgu Jiu.

”Combaterea ambroziei este reglementată de Legea nr. 62/2018 și de Hotărârea de Guvern nr. 707/2018 pentru aprobarea normelor metodologice, iar nerespectarea prevederilor menționate în aceste acte normative se sancționează cu amendă de la 1.000 – 5.000 lei (persoane fizice) și cu amendă de la 10.000 lei – 20.000 lei (persoane juridice)”, transmite Poliția Locală Târgu Jiu.

Perioada de polenizare este lungă, de la sfârșitul lunii iulie până la sfârșitul lunii octombrie. Mai, iunie și începutul lunii iulie, când planta se află în stare vegetativă, fără a elibera polen, înseamnă perioada optimă în care se poate face eradicarea plantei. De la an la an, tot mai multe persoane dezvoltă alergie la ambrozie, iar vârsta de debut a simptomelor este tot mai mică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here