Târgu-Jiu: Ce amenzi riscă cei care nu plătesc parcarea și cum pot fi identificați

0
771

Şoferii care nu plătesc locul de parcare pot fi mult mai uşor de depistat de către polițiștii locali. De exemplu, oamenii legii din Târgu Jiu au în dotare o aplicaţie care îi depistează instant pe conducătorii auto care se sustrag de la plată. Cei care nu se conformează riscă amenzi de până la 1.000 de lei. 

O aplicaţie care a intrat în dotare polițistilor locali din Târgu Jiu le dă bătăi de cap şoferilor care nu plătesc locul de parcare. Astfel, oamenii legii fotografiază numărul de înmatriculare al maşinii, iar aplicaţia arată instant dacă şoferul a scot bani din buzunar sau nu. Unii conducători auto sunt conştiincioşi, însă alţii se abat de la regulă.

”O plătesc de fiecare dată. Mi se pare destul de ușor, există toate explicațiile pe panoul acela. Plăteşti cât ai nevoie. Mi se pare uşor(…) Știați că puteți să plătiți parcarea cu ajutorul telefonului? Nu ştiam. Acum este ok. Până acum cum ați plătit? Păi nu mă pricep”, au spus câțiva târgujieni.

Aplicaţia a intrat în dotarea Poliţiei Locale din Târgu Jiu de la începutul acestui an, fiind foarte eficientă: ”Aplicația ajută foarte mult în sensul că putem identifica mult mai eficient conducătorii auto care au efectuat plata taxei, urmând să executăm pașii legali în continuare. Îi trimitem acestuia o invitaţie la domiciliu, urmând ca în termenul prevăzut să se prezinte. Dacă nu, este sancţionat cu amendă de până la 1000 de lei”, a spus Cristian Popa, şef Serviciu Poliţia Locală Târgu Jiu.

 

Parcările din Târgu Jiu sunt împărțite pe două zone. Pentru zona 1, tariful este de 3 lei pe oră, iar pentru zona 2, șoferul plătește doar 2 lei pe oră.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here