Târgu Jiu: Ce fac polițiștii pentru alungarea cerșetorilor din oraș

0
263

Odată cu venirea sezonului cald, oamenii străzii încep să apară pe străzile și parcurile din Târgu Jiu, profitând de mila cetățenilor care le mai dau bani și mâncare. Astfel, Târgu Jiul a devenit o zonă ”profitabilă” pentru această categorie de persoane.

Șeful Poliției Locale din Târgu Jiu, Florin Băluță, spune că se iau toate măsurile legale, inclusiv sancționarea acestora. Cu toate acestea, nu se ține cont, iar majoritatea revin după ce sunt trimiși în localitățile de unde provin de către oamenii legii.

”Odată cu primăvara și timpul le permite oamenii fără adăpost sau cei care vin la cerșit și apelează la mila publicului din Târgu Jiu, asta pentru că cetățenii din oraș le dau bani și le este milă de ei. Este vorba de imaginea orașului și siguranța cetățenilor. Noi luăm măsurile legale care se impun. Aceștia sunt sancționați zilnic, iar cu persoanele fără adăpost, o parte merg către Casa Iris, iar o parte ceilalți sunt îndrumați către localitățile de domiciliu. Îi conduce până la ieșirile din oraș, însă mai sunt cei care se întorc, dar încercăm să evităm acest fenomen. Amenzile nu-i prea sperie și asta pentru că nu au posibilitatea să le plătească, însă mai devreme sau mai târziu vor face muncă în folosul comunității. Mulți refuză să muncească și preferă să stea la cerșit, le este mai ușor așa”, a spus Florin Băluță, șeful Poliției Locale Târgu Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here