Târgu Jiu: Ce se întâmplă cu lucrarea de pe Calea Eroilor

0
265

Axa Brâncuși din Târgu Jiu arată ca după război, fiind vorba despre lucrări la Calea Eroilor. Investiția în valoare de 2 milioane de euro bate pasul pe loc. Lucrările merg destul de greu, iar asta face ca termenul de finalizare să nu mai fie respectat.

Firma care a câștigat licitația și-a luat angajamentul că va finaliza lucrările în termen de un an. Strada a început să fie spartă în vara anului trecut, iar pe data de 15 august 2021, contractul expiră. Nici primarul Marcel Romanescu nu crede ca lucrarea va fi finalizată la timp.

”Lucrarea noastră este de 2 milioane de euro. Am constatat faptul că  nu a venit societatea mamă din Italia, ci o filială a acesteia. Uitându-ne la oamenii care s-au prezentat la Târgu Jiu, din acel moment mi-am dat seama că lucrarea nu va putea fi finalizată la termen. Vom preda lucrarea societății Edilitara SA, după termenul de 15 august 2021”, a spus Romanescu.

Oamenii se arată destul de indignaţi de situaţia creată, afirmând că nu este normal ca un oraş turistic să arate ca după război: ”Nicio şansă să fie gata. La cum se lucrează de încet, nu cred. Cred şi la anul viitor pe timpul asta, tot aşa o să fie(…) E risc mare. Ei se joacă, nu sunt aşa atenţi”, au spus câțiva târgujieni.

Alţii mai fac haz de necaz şi spun că au nevoie de încălţăminte nouă: ”O să ii pun pe lucrători să îmi cumpere sa îmi cumpere o pereche nouă de adidaşi. Nicio şansă nu vor termina. Luna viitoare? Nu. Este destul de urât. Aceasta este singurul obiectiv turistic. Ce să vadă acum?”, a spus un tânăr.

Ba mai mult, luna viitoare, la Târgu Jiu trebuia să ajungă şi o echipă UNESSCO pentru a reanaliza dosarul de introducere a ansamblului Brâncuşi în patrimonial universal. Pe Calea Eroilor a crescut şi iarba, semn că nu s-a mai lucrat de ceva timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here