Târgu Jiu: Hotelul din incinta stadionului, disponibil pentru cazarea refugiaților

0
117

În urma invaziei rusești în Ucraina, tot mai mulți cetăţeni ucraineni au intrat în România. În sprijinul acestora au venit și autoritățile județului Gorj. Astfel, la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a decis ca hotelul din incinta Stadionului Municipal din Târgu Jiu să fie transformat în centru pentru ucrainenii care fug din țara lor de teama războiului.

De asemenea, dacă locurile nu vor fi suficiente pentru refugiați, va fi luată măsura amenajării a altor spații de cazare din incinta stadionului.

“Astăzi, 08 Martie 2022, a fost adoptată Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj nr.16,  prin care s-a stabilit hotelul din incinta Stadionului Municipal Târgu-Jiu, Bulevardul Constantin Brâncuși, nr.6A –  locația pe teritoriul judeţului Gorj pentru cazarea cetățenilor străini sau apatrizii aflați în situații deosebite, care provin din zona conflictului armat din Ucraina și care nu solicită o formă de protecție potrivit Legii nr.122/2006 privind azilul în România.

Vedem cu toţii ce se întâmplă în aceste zile şi mobilizarea exemplară de care au dat dovadă instituţiile responsabile, societatea civilă, mediul privat şi ONG-urile. Pentru a integra eficient eforturile de acordare a asistenţei umanitare persoanelor relocate din Ucraina, la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului va funcţiona un grup de coordonare a acţiunilor societăţii civile, mediul privat, organizaţiilor naţionale, internaţionale şi instituţiilor guvernamentale.

Totodată, a fost operaţionalizată platforma „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult” disponibilă la acest link: https://bit.ly/3K1mb3s și poate fi accesată de pe site-ul Guvernului României de către voluntarii şi entităţile private care vor să doneze.

Detalii aici: https://www.gov.ro/ro/ucraina-impreuna-ajutam-mai-mult”, a transmis ISU Gorj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here