Târgu-Jiu: Zeci de milioane de euro pentru transportul în comun

0
193

Primăria Târgu Jiu vine cu o veste bună. Transportul în comun va fi modernizat, iar instituția a achiziționat 15 noi trolee care se adaugă la cele 20 care fac parte dintr-un alt proiect.

Întreaga rețea de transport în comun va fi reabilitată, iar 15 dintre din cele 35 de trolee vor fi autonome, spune primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

„Acest proiect reprezintă cea mai mare investiție pe fonduri europene a Primăriei Târgu-Jiu. Suntem în faza în care pregătim documentele pentru licitație. Este un proiect de 24 de milioane de euro care are trei pachete, aici fiind vorba despre reabilitarea întregului sistem de transport, vorbim şi de sistemul e-ticketing care trebuie să fie compatibil cu noile mijloace de transport, iar cel de al treilea pachet constă în achiziționarea a 15 noi trolee, ele completând pachetul de 20 de trolee care sunt licitate în proiectul cu Ministerul Dezvoltării. Prin acest proiect reabilitarea sistemului de transport în comun aproape se finalizează”, spus Romanescu.

Edilul mai afirmă faptul că ia în calcul și extinderea rețelei de transport în comun, ținând cont că a fost semnat un proiect de dezvoltare a zonei metropolitane.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here