Termocentrala Mintia, închisă definitiv: ”A fost o greșeală!”

0
567

Senatorul social-democrat de la Gorj, Cristinel Rujan, spune că decizia Ministerul Energiei de a închide Termocentrala Mintia este considerată ca fiind o greșeală. Acesta mai declară faptul că la Mintia era o structură ce putea să ajute sistemul energetic național. ”Ar trebui treziți unii care sunt în aceste visuri frumoase despre cum va arăta independența energetică peste zeci de ani”, a declarat Cristinel Rujan.

Odată cu  închiderea Termocentralei Mintia, nu mai puțin de 1.500 de salariați ai Complexului Energetic Hunedoara au fost nevoiți să plece acasă: ”Cu Mintia a fost o greșeală. Putea reprezenta o structură de rezervă. Probabil că, prin discuții între specialiști, ar trebui treziți unii care sunt în aceste visuri frumoase despre cum va arăta independența energetică peste zeci de ani. Teoretic, la nivel de ipoteză, putem spune că peste 30 de ani, fiecare gospodărie se va auto-susține din punct de vedere energetic prin anumite programe sau cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Criza facturilor este acum, nu peste 20 de ani, acum trebuie să luăm măsuri”, a spus Cristinel Rujan, la Radio Infinit.

Senatorul mai spune faptul că actualul ministru al Energiei, nu poate rămâne la infinit într-o expectativă și neimplicare, în ceea ce privește povara facturilor sau legat de soarta CEO: ”Am venit și cu câteva variante de lucru pe  care Ministerul Energiei le-ar putea în vedere. Nu putem aștepta de la cei care sunt în politică, dar nespecialiști în acest domeniu, să vină cu propuneri și să ia decizii. Trebuie ca ministerul de resort prin cel care îl conduce, să vină către premier cu propuneri concrete pentru a diminua acest nivel de presiune către cetățeni. Sper ca domnul ministru să aibă o viziune bună asupra acestei probleme. Am senzația că este într-o stare de indecizie sau lipsă de soluții. Nu se identifică nimic atât în criza energetică , cât și la CEO. Nu se poate rămâne la infinit într-o neimplicare și fără a spune lucruri concrete”, a declarat Rujan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here