Testele Covid, o adevărată afacere. Profitul laboratoarelor de analize medicale

0
281

Afacerile laboratoarelor de analize medicale au explodat și ar putea ajunge un maxim istoric în acest an. Deja au sărit de 2,5 miliarde de lei anul trecut, iar cifrele sunt în continuă urcare.

Adrian Negrescu, analist economic, reprezentantul companiei Frames, a prezentat la Antena 3 rezultatele studiului realizat.

„Anul trecut înainte de pandemia, în luna ianuarie, lansăm un studiu în care estimam că afacerile laboratoarelor de analize medicale vor crește semnificativ în anii ce vor urmă, pe fondul înrăutățirii stării de sănătate a românilor și a potențialilor viruși și bacterii care pot genera probleme de sănătate publică. Din păcate, prognoza noastră s-a confirmat și avem această creștere a businessului pe fondul pandemiei COVID-19. Oamenii vor să se testeze și asta e un lucru bun. În condițiile în care statul nu a testat gratuit românii, așa cum era de așteptat să se întâmple pentru a preveni efectele pandemiei, iată că românii au fost și s-au testat pe banii lor, de voie de nevoie.” a spus Adrian Negrescu.

Prețul unui test Covid este cuprins între 150 de lei și 450 de lei, în funcție de fiecare laborator în parte. Un calcul realizat de compania de consultanță Frames, arată că valoarea testelor realizate a depășit cifra de 2 miliarde de lei, luând în considerare un cost mediu de 300 de lei/per test.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here