Turismul în orașul lui Brâncuși: ”Este frumos, dar e nevoie de mai multă promovare!”

0
119

Turismul din oraşele mai mici ale României a avut de suferit din cauza pandemiei Covid-19. Municipiul Târgu Jiu este considerat ca fiind unul cele mai frumoase oraşe, dat fiind faptul că deţine operele din piatră ale marelui sculptor Constantin Brâncuşi. Astfel, turismul nu a prea participat în susţinerea economiei municipiului.

Pandemia şi-a pus amprenta destul de mult asupra turismului urban. Restricţiile impuse i-au cam ţinut pe turişti acasă, iar acest lucru se reflectă şi în statistici. Începutul anului 2022, a fost unul slab din punct de vedere turistic. Este şi cazul oraşului marelui sculptor Constantin Brâncuşi. La Târgu Jiu, românii au venit pentru vizitarea operelor din piatră. Conform statisticilor realizate, în primele 4 luni ale acestui an a fost înregistrată o scădere a numărului de turişti în Târgu Jiu, faţă de ultimele luni ale anului trecut.

”La numărul de sosiri constatăm pe primele 4 luni o scădere cu 10,9%, ceea ce în cifre absolute înseamnă un minus de 1696 de turisti”, a spus Vasile Păunescu, director Statistică Gorj.

Cei care vor să ajungă în Târgu Jiu o pot face doar pe cale terestră. Oraşul nu are aeroport şi nici în judeţul Gorj nu există în acest moment pistă unde pot ateriza aeronavele. În schimb, cei care ajung aici vor rămâne plăcut impresionaţi.

”Turişti când ajung la Târgu Jiu vizitează operele lui Brâncuşi din Parcul Central şi Coloana fără Sfârşit. Trebuie spus că pentru a vorbi despre turism la Târgu Jiu, trebuie să vorbim despre o infrastructură care să se dezvolte în jurul ansamblului Brâncuşian. Asta înseamnă drumuri, parcări, instituţii şi obiective cultural puse în valoare”, spune Doru Strâmbulescu, director Centrul Brâncuşi.

”Este frumos. Este pentru a doua oară când am trecut, dar mai departe de aici nu am fost. În parc şi în piaţă, atât(…)Este frumos, curat, mai curat ca Bucurestiul. Chiar îmi place, îmi place Târgu Jiul”, au spus câțiva turiști.

Cei care vor să rămână peste noapte pot opta pentru cazarea la hotel. Reprezentanţii unităţilor de tip hotelier speră la o revenire a situaţiei din punct de vedere economic, mai ales că restricţiile au fost eliminate.

”Să deschizi un hotel în timpul pandemiei a fost un act de mare curaj, neavând un portofoliu  de clienţi şi având in vedere şi criza sanitară prin care am trecut. Având în vedere măsurile sanitare de atunci, am avut client, dar acum in perioada post Covid am putea spune că numărul turistilor a crescut atât pe partea de bussines, cât şi pe partea de lejer”, declară Dima Violeta, reprezentant hotel Târgu Jiu.

Turiştii sunt aşteptaţi cu preparate tradiţionale din bucătăria românească, dar şi preparate din bucătăria mediteraneană. Preţul unei nopţi de cazare porneşte de la 60 de euro şi poate ajunge la puţin peste 80 de euro, în funcţie de dorinţa clientului.  De asemenea, pachetele de city break pentru Târgu Jiu pornesc de la 100 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here