Un angajat CEO a făcut preinfarct, în schimbul 3. “Ar fi trebuit să beneficieze de pensie de câțiva ani!”

0
401

Un alt angajat al Complexului Energetic Oltenia a fost la un pas de moarte, după ce, noaptea trecută, a suferit un preinfarct.  Bărbatul are 58 de ani si lucrează ca electrician în cadrul Termocentralei Turceni. Acesta a fost transport într-o stare gravă la Spitalul de Urgentă Craiova.

“Mai mulți colegi din Termocentrala Turceni îmi scriu și mă sună spunându-mi că azi-noapte la schimbul 3, un electrician în vârstă de 58 de ani,  de la Secția PRAM, a suferit un preinfarct și a fost transportat în stare gravă de la un spital la altul, într-un final ajungând la Spitalul de Urgență din Craiova!”, a transmis Manu Tomescu, viceliderul Sindicatului Energia Rovinari.

Acesta susține că nu s-ar fi ajuns la acesta situație dacă după 40 de ani de muncă, angajatul ar fi ieșit la pensie. Însă, legea care ar putea aduce normalitatea în CEO este încă blocată de către Guvern.

“Dacă colegului nostru i s-ar fi recunoscut condițiile de muncă în care și-a desfășurat activitatea din producție, timp de aproape 40 de ani, el ar fi trebuit să beneficieze de pensie de câțiva ani de zile, iar în locul lui ar fi putut lucra pentru a câștiga o pâine, un tânăr din județ! Însă datorită faptului că i-a fost furată grupa de muncă, colegul nostru este nevoit să își continue munca la vârsta de 58 de ani, fiind deja slăbit și îmbolnăvit, iar tânărul care ar fi putut lucra în locul colegului nostru, probabil că muncește acum prin alte județe sau chiar în străinătate!

Asta este politica pe care o promovează capii țării, în ceea ce privește forța de muncă din C.E.Oltenia!

Guvernul României ține blocată o lege constituțională care este publicată în Monitorul Oficial, o lege care ar putea aduce normalitatea în C.E.Oltenia, în privința întineririi forței de muncă!

Îi rog pe liderii politici ai partidelor de la guvernare să vină măcar o oră dintr-o noapte, într-o carieră minieră sau termocentrală, și doar să stea să privească în acea oră! Apoi să își imagineze dacă ar putea munci acolo avand vârsta de 58 de ani, după ce timp de aproape 40 de ani au trudit în jur de 50.000 – 60.000 de ore lucrate în acele condiții cu noxe și factori de risc!

Vă salut și vă rog pe toți să ne gândim și să ne rugăm să fie bine pentru colegul nostru!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here