Un bărbat a rămas fără mașină după ce a aruncat gunoaie pe marginea drumului

0
518

Un bărbat a rămas fără mașina personală după ce a aruncat gunoaie pe marginea drumurilor judeţene din Bihor. Autovehiculul acestuia a fost confiscat de autorități, în cadrul unei operațiuni a Gărzii de Mediu care vizează combaterea fenomenului de depozitare ilegală a deșeurilor.

Garda de Mediu – Comisariatul Județean Bihor a amendat patru persoane cu amenzi în valoare de 70.000 de lei, după ce au fost surprinse de camerele de supraveghere mobile în timp ce aruncau gunoaie pe marginea drumului, iar uneia dintre aceste persoane i-a fost consifcat autovehiculul, potrivit Bihor Online, care citează un comunicat al Gărzii de Mediu Bihor.

CJ Bihor a achiziționat camere de supraveghere pe care le-a pus la dispoziția Inspectoratului de Poliție Județean Bihor și a Gărzii de Mediu. Ele sunt folosite pentru a identifica persoanele și autovehiculele inclusiv pe timp de noapte sau în condiții meteo nefavorabile.

„Aceste acțiuni au caracter permanent, dispozitivele fiind amplasate aleatoriu în parcările de pe drumurile județene, fie la sesizarea autorităților locale, fie în urma observațiilor agenților de poliție din teren. În acest mod se dorește descurajarea persoanelor care depozitează ilegal deșeuri și implicit, menținerea curățeniei în județul Bihor”, a transmis Consiliul Județean Bihor, printr-un comunicat de presă.

De asemenea, parcările de pe drumurile naționale din județ sunt si ele monitorizate, în cadrul unui proiect-pilot. „Au fost montate nouă camere de supraveghere video în cinci parcări în care se aruncă cel mai frecvent deșeuri”, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here