Un nou tratament pentru pacienții Covid

0
459

Pacienților infectați cu noul coronavirus li se vor aplica un nou tip de tratament. Este un tratament folosit în mai multe state din Uniunea Europeană, fiind vorba despre fiole de anticorpi monoclonali.

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a primit 16 astfel de fiole, însă nu sunt suficiente raportat la numărul tot mai mare al pacienților infectați care ajung la unitatea medicală. Unitatea medicală va cere suplimentarea fiolelor.

”În stocul farmaciei Spitalului de Urgență din Târgu Jiu avem 16 fiole de anticorpi  monoclonali. Acest medicament se administrează în faza incipientă a bolii pacienților internați la Boli Infecțioase. Dozele nu sunt suficiente, dar este ceva noul pentru Secția de Boli Infecțioase. Spitalul va solicita suplimenta acestor fiole. Se pare că sunt eficiente pentru pacienții infectați cu Covid, dar în primele 10 zile de boală”, a spus Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu.

Numărul pacienților care ajung în stare gravă în unitățile medicale din județul Gorj este tot mai mare. Situația s-a complicat și la Spitalul din Motru, acolo unde nu mai există niciun loc liber în paturile conectate la oxigen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here