Valeriu Gheorghiță: Tulpina Delta se răspândește mai repede

0
225

Doctorul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare COVID-19 a oferit detalii despre gradul de transmitere a tulpinii Delta. Vaccinarea reducere transmiterea. Este o realitate, spune medicul. Acesta a reiterat importanța vaccinării ca fiind soluția care ne va ajuta să facem faţă posibilelor variante de coronavirus. Mai mult, el a atras atenţia că varianta Delta prezentă deja în România, are un grad de transmitere mai mare faţă de celelalte variante.

„Tulpina Delta este adaptată dintre toate cele patru variante virale de îngrijorare, așa cum sunt ele clasificate de OMS. Faptul că se transmite mult mai repede cu circa 60% mai mult față de tulpină Alfa britanică care la rândul ei era cu 50% mai contagioasă, mai ușor transmisibilă decât turbină inițială descoperită în Wuhan arată ca acest virus se răspândește cu ușurință în rândul populației și cu precădere în rândul celor nevaccinați care nu au imunitate în momentul de față.

Tocmai de aceea, în momentul în care aceasta tulpină generează un număr mult mai mare de cazuri și, în mod natural rata bazală de reproducere a cazurilor dacă pentru tulpină inițial era de 2,5, pentru tulpina Deta se estimează în jur de 4,5, ceea ce înseamnă că o persoană pozitivă poate să genereze alte patru sau cinci cazuri secundare în urma contactului”, a spus medicul Valeriu Gheorghiţă la Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here