Vindeau substanțe psihoactive

0
311
  1. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a trei inculpați cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu produse, știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

În cauză, s-a reținut faptul că, în perioada 2021 – 2022, cei 3 inculpați au vândut droguri de risc (canabis) și substanțe psihoactive, consumatorilor din municipiile Alba Iulia și Sebeș.
De asemenea, în urma punerii în aplicare a 5 mandate de percheziție domiciliară de către ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, au fost descoperite și ridicate cantitățile de 298 de grame de canabis mărunțit, 3.772 de grame de canabis sub formă de inflorescențe și frunze, semințe de canabis, cântare electronice, râșnițe și alte dispozitive pentru prelucrarea drogurilor de risc (dispozitiv de mărunțit, dispozitiv special de prelucrare automată a plantelor de canabis), ambalaje specifice, precum și suma de aproximativ 6400 de lei.
În cursul zilei de astăzi urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Alba cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Alba.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here