Zeci de elevi din Gorj, absenți la prima probă a Evaluării Naționale

0
237

Zeci de absolvenți gorjeni de clasa a VIII-a au lipsit de la Evaluarea Națională. Prima probă a fost la Limba și Literatura Română, iar dintr-un număr total de 2.166 de înscriși, la examen au fost 2.095 de elevi.

Peste 70 de absenți la Evaluarea Națională. Asta reiese din datele transmise de către Inspectoratul Școlar Județean Gorj. Potrivit instituției, cei mai mulți absenți au fost la Școala Gimnazială ”Voievod Litovoi” din Târgu Jiu. Dintr-un număr total de 23 de elevi înscriși, 12 au absentat. Elevii nu au lipsit din cauza coronavirusului, ci din alte motive.

”Dintr-un număr total de 2.166 s-au prezentat 2.095. Au fost respectat normele de igienă. Nu a fost semnalat niciun incident, totul a decurs bine. Nici cazuri de infectare cu Covid nu au fost semnalate. Fiecare a avut motivul lui de neparticipare. De exemplu, am văzut că la Școala Voievod Litovoi din Târgu Jiu, dintr-un număr de 23 de elevi înscriși, 12 au lipsit. Probabil nu erau suficient de bine pregătiți”, a spus Nicolae Negrea, inspector în cadrul ISJ Gorj.

La Gorj, examenul se va desfășura în 73 de centre.  Joi va avea loc proba la Matematică, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 4 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here