Zeci de minori din Gorj au dat cu subsemnatul la poliție

0
1036

Zeci de minori din Gorj au dat cu subsemnatul la poliție, după ce au comis mai multe infracțiuni, ori au fost implicați în scandaluri.

,,În anul școlar 2021-2022, în unitățile de învățământ din județul Gorj și în zona adiacentă acestora au fost sesizate 60 de fapte de natură penală (30 infracțiuni de lovire sau alte violențe, 14 infracțiuni de furt, 3 infracțiuni de purtare abuzivă, 2 infracțiuni de abuz în serviciu, 2 infracțiuni de vătămare corporală din culpă, 2 infracțiuni de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, 2 infracțiuni de agresiune sexuală, o infracțiune de tâlhărie, o infracțiune de amenințare, o infracțiune de distrugere, o infracțiune de lipsire de libertate în mod ilegal, și o infracțiune de inducerea în eroare a organelor de poliție), dintre care 37 în mediul urban (61,66%) şi 23 în mediul rural (38,33%).

Infracțiunile sesizate în anul școlar 2021-2022 au fost înregistrate în incinta, respectiv în zona adiacentă a 20 de licee, 39 de şcoli gimnaziale și 1 grădiniță.

În majoritatea faptelor înregistrate au fost implicaţi minori.

Pe parcursul  anului școlar 2021-2022, în unitățile de învățământ preuniversitar și zona adiacentă acestora nu au fost înregistrate evenimente deosebite cu impact mediatic.         

Au fost întocmite, împreună cu reprezentanții unităților de învățământ, 54 de analize de caz, fiind transmise informări către Inspectoratul Școlar Județean Gorj.

A fost soluționat un număr de 14 petiții cu privire la siguranța școlară.”, au anunțat reprezentanții IPJ Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here